Utilizarea Fotografiei UAV (Unmanned Aerial Vehicle – Dronă) pentru Realizarea de Hărți Aeriene
Vehiculele aeriene fără pilot, numite drone, sunt un instrument neprețuit pentru a captura imagini de înaltă rezoluție și pentru a crea hărți. Ele sunt dinamice, ușor de operat și sunt capabile să acceseze infrastructura în mod eficient, fără a fi necesară forță de muncă pe teren. Cu acestea se pot realiza inspecții, studii topografice dar si inspecții imobiliare și cartografiere aeriană 3D. De asemenea, puteți afla și prețul pentru expertiză topografică și beneficiați și de servicii de cadastru în Arad.
Topografia terenului
Dronele pentru topografie sunt folosite pentru a face studiul topografic mai precis și mai ușor. Ele pot fi programate să acopere acri de pământ și să realizeze imagini și videoclipuri de înaltă rezoluție, să citească modificările de altitudine cu senzori și să detecteze resurse și multe altele. Informațiile obținute de dronă pot fi analizate și procesate într-un timp mult mai scurt, datorită tehnologiei automate.
Inspecții aeriene
Serviciile cu drone pot fi, de asemenea, folosite pentru a inspecta zonele îndepărtate care pot fi prea periculoase pentru accesul oamenilor. De exemplu, inspecția conductelor, inspecția turbinelor eoliene, etc. Cu o dronă, puteți captura video-uri și imagini HD din fiecare colț și le puteți monitoriza în siguranță.
Imobiliare
Dacă aveți o proprietate minunată de arătat, de ce să nu folosiți o dronă? Agențiile de listare a proprietăților imobiliare au avantajul de a folosi drone pentru a crea imagini și videoclipuri care se axeaza pe detalli casei pentru a atrage atenția cumpărătorilor. Puteți folosi imaginile cu drone pentru a afișa peisajele exterioare și interiorul casei pentru o reprezentare mai exactă a casei dvs. Dronele pot ajuta topografii să economisească timp, energie și răspundere, ceea ce reprezintă un mare beneficiu.
Fotogrammetrie și cartografiere
Fotogrammetria este un proces de extragere a informațiilor despre o zonă prin intermediul fotografiilor realizate cu o dronă pentru topografie. Folosind fotogrammetria, puteți construi fotografii aeriene de înaltă rezoluție, puteți realiza hărți 3D cu drone aeriene, hărți panoramice 360 grade și multe altele. Crearea modelelor se realizează prin combinarea senzorilor superiori montați pe UAV cu sisteme de cartografiere GIS pentru a genera măsurători precise ale peisajelor și infrastructurilor.
Aceste hărți sunt suficient de detaliate, ceea ce ajută la crearea unor informații valoroase din zona de inspecție. Imaginile capturate de dronă sunt apoi legate împreună pentru a crea o hartă 2D sau 3D. De asemenea, puteți afla de la topografi din Oradea prețul unui studiu și în funcție de materialele necesare, vă pot face o ofertă.
Crearea de hărți folosind drone pentru topografie
Pasul 1
Pentru a crea hărți topografice, trebuie mai întâi să pregătiți procesul așezând lucrurile în ordine. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă alegeți locația, să alegeți echipamentul și timpul potrivit, etc. Începeți prin a culege informații despre sit, de exemplu, dimensiunea sitului, calea de acces, proprietatea, cerințele de siguranță, securitatea specifică sitului etc. .
Pasul 2
După ce ați adunat cu succes informațiile și ați evaluat cerințele esențiale privind datele necesare, acum este momentul să vă pregătiți drona pentru zbor. Pentru a face acest lucru, trebuie să creați o zonă de zbor în avans. Când intenționați să creați o hartă, este esențial să utilizați un model de zbor de grilă automatizat pentru a colecta date.
Utilizarea traseului modelului va asigura că imaginile realizate cu drona pentru topografie sunt capturate într-o manieră consecventă și cu o suprapunere adecvată. Setarea zborului grilei dronei dvs. cu o suprapunere de minim 60% este o idee bună. Dacă situl pe care îl evaluați conține mai mulți copaci și detalii complicate, trebuie să nivelați suprapunerea de la 85 până la 90%. Pentru parametrii de zbor, păstrați o altitudine de 200-300 de picioare și o viteză de 11-12 mph.
Pasul 3
După ce planul de zbor al grilei este creat, zborul și capturarea datelor sunt cea mai simplă muncă rămasă de făcut. În aplicația de zbor, faceți mai întâi o listă de verificare înainte de zbor. Acest lucru este necesar pentru a păstra informațiile într-o manieră organizată și pentru a va asigura că este implicat un protocol adecvat. Apoi, urmăriți condițiile meteo și spațiul aerian și obțineți autorizare în timp real, dacă este necesar.
Pasul 4
Aveți nevoie de un software de procesare eficient pentru a încărca și a îmbina imaginile pentru a realiza o hartă 2D sau 3D. Acum este un moment bun pentru a revizui datele înainte de a trece la etapa următoare. Imaginile trebuie să fie curate și focalizate; fotografiile neclare nu ar trebui folosite, deoarece nu pot extrage date valoroase. Încărcați datele brute și revizuiți imaginile una câte una. Confirmați calitatea și eliminați imaginile defecte sau deteriorate.
Pasul 5
Ultimul pas se explică de la sine. Odată ce conversia imaginii este completă, aveți acces la produsele voastre. Acum puteți utiliza aceste date pentru a construi hărți și modele, cum ar fi hărți ortofotoplan, hărți de contur, model digital de suprafață (DSM) etc.
Concluzie
Utilizarea dronelor pentru a crea hărți și modele 3D este un proces creativ care pune bazele pe detaliu , în special hărți panoramice cu vizualizare la 360 de grade. Tocmai de aceea , noi am creat pentru necesitatiile voastre cea mai buna oferta, nu ramane decat sa ne contactati Roexpert Cad te poate ajuta!