Minerit și agregate

Profesioniștii care implementează dronele în operațiunile lor miniere își dau seama rapid de valoarea adăugată semnificativă pe care o aduc industriei lor.

Și anume, dronele din minerit îmbunătățesc eficiența generală a gestionării siturilor miniere mari și a carierelor, oferind date exacte și cuprinzătoare care detaliază condițiile sitului într-un timp foarte scurt. De asemenea, susțin o mai bună coordonare între echipe la fața locului și la nivel internațional, oferind o supraveghere dinamică a tuturor operațiunilor.

Mai presus de toate, aceste date pot fi produse în condiții de siguranță de către lucrătorii la fața locului care au o experiență minimă de topografie la o fracțiune din costul metodelor tradiționale de sondaj.

Ce este un sondaj de exploatare a dronelor?

Într-o mină sau carieră în aer liber, un sondaj cu drone se referă la utilizarea unei drone (sau UAV – vehicul aerian fără pilot) echipată cu o cameră RGB orientată în jos pentru a capta imagini ale unui site din diferite puncte de vedere. Dintre aceste imagini, un software de fotogrametrie poate recrea hărți 3D georeferențiate, linii de contur modele digitale de teren sau modele digitale de suprafață ale sitului minier. De asemenea, operatorii minieri pot extrage cu ușurință volumul precis de stocuri sau zone care urmează să fie excavate. Unele programe avansate de minerit pot genera, de asemenea, date specifice industriei, cum ar fi înălțimea bermelor de siguranță; creste și vârfuri; limitele drumului; lățimi; creste; panta, lungimea și schimbarea altitudinii. Dincolo de aceasta, inteligența artificială din software le poate evidenția automat pe cele care nu respectă standardele sau constituie o amenințare potențială pentru siguranța lucrătorilor.

 

La ce se folosesc dronele în minerit?

Gestionarea stocurilor

Deoarece stocurile sunt, prin natura lor, neregulate în formă și prezintă cratere, este dificil să se estimeze volumul lor cu mare precizie folosind metode tradiționale, cum ar fi topografia GNSS. Aceste metode lente și costisitoare interzic, de asemenea, anchetele frecvente și pot chiar amenința siguranța inspectorului, deoarece acestea trebuie să urce și să coboare în depozite și / sau să lucreze în mijlocul mașinilor în mișcare.

 

Date de inventar și financiare mai bune

Imaginile aeriene cu drone pot fi folosite pentru a genera zone de interes, modele digitale de suprafață, modele digitale de teren și o reconstrucție 3D a unui sit minier, inclusiv stocurile sale. Deoarece zonele de interes conțin câteva mii de puncte de date, acum se pot efectua cu ușurință calcule de volum foarte precise. Acest lucru permite calcularea cu precizie ridicată a valorii stocului pentru reconcilierile lunare sau auditurile de la sfârșitul anului, ceea ce îmbunătățește coerența rapoartelor de inventar în bilanțul companiei. Deoarece rezultatele dronelor și software-ul de post-procesare sunt imparțiale, puteți valida și cantitatea de material mutată de subcontractanți.

Date mai multe și mai bune pentru gestionarea lunară sau săptămânală

Având în vedere viteza cu care sondajele de inventar pot fi efectuate acum cu drone, colectarea frecventă de date se dovedește a fi rentabilă; fie că este săptămânal, lunar sau trimestrial. Mai exact, permite o mai bună prognoză a stocului de minerale disponibile pentru vânzare. Puteți să vă supravegheați situl ori de câte ori doriți, fără a fi nevoie să așteptați un audit semestral al sondajului aerian. Deoarece aveți capacitatea de a rula colecții regulate de date, îmbunătățiți inventarul și gestionarea operațională, eliminând în același timp riscurile pe care le întâmpină topografii care lucrează fizic pe site.

 

Monitorizarea minei sau a carierei și planificarea operațiunii

Cu un model de sit precis produs din imagini aeriene cu drone, managerii de mine pot acum să proiecteze și să gestioneze mai eficient operațiunile de site, colaborând în același timp între echipe. Acest lucru se datorează faptului că pot evalua mai precis volumul de material care trebuie extras sau mutat conform planurilor sau standardelor legale.

 

Drumul de transport

Imaginile aeriene ale sitului permit evaluarea vizuală regulată a stării drumurilor de transport. Aceasta oferă date valoroase, cum ar fi lungimea, panta și unghiurile de rotație. Cu aceste informații, puteți optimiza drumurile pentru flota de transport, luând în considerare specificațiile care reduc costurile combustibilului, asigurându-vă în același timp că mina se încadrează în cerințele de planificare și de reglementare. În general, datele privind dronele ajută la asigurarea faptului că drumurile sunt construite pentru a fi proiectate și că respectă standardele legale actuale.

Fluxul de apă și noroi

Dronele din minerit pot ajuta, de asemenea, la prevenirea întreruperii operațiunilor din cauza fluxului de apă sau noroi nedorit sau necontrolat. Operațiunile de iaz de debit și steril pot fi modelate din hărțile digitale de înălțime produse de imagini cu drone. Deoarece este posibil să zburați frecvent cu o dronă, puteți crea o înregistrare vizuală a site-ului în timp și să monitorizați progresul săptămânal sau lunar și să îl stocați pentru operațiuni viitoare sau audituri de reglementare.

 

Evaluare înainte și după foraj sau sablare

Prin utilizarea dronelor în minerit, produceți reconstrucții 3D și modele de suprafață accesibile și rentabile pentru zonele care trebuie explozate sau găurite.

Aceste modele vă ajută să analizați cu precizie zona de forat și să calculați volumul care trebuie extras după sablare. Aceste date vă permit să gestionați mai bine resursele, cum ar fi numărul de camioane necesare. O comparație cu sondajele efectuate înainte și după explozie va permite calcularea volumelor mai precisă. Acest lucru îmbunătățește planificarea pentru viitoarele explozii, reducând costul explozivilor, timpul pe șantier și foraj.

Identificarea și atenuarea riscurilor

Datorită naturii aglomerate a siturilor și carierelor miniere, siguranța lucrătorilor este o prioritate. Cu imaginile de înaltă rezoluție de la drone, puteți inspecta altfel zonele dificil de accesat sau cu trafic intens ale sitului, fără a vă pune în pericol lucrătorii noștri.

Baraje de decantare

Imaginile aeriene furnizate în mod regulat de drone ajută planificatorii să monitorizeze în mod regulat caracteristicile minelor, cum ar fi pantele de pe barajele de decantare. De asemenea, contribuie la asigurarea faptului că întreținerea regulată a barajelor este finalizată în timp util și în siguranță. Datele din drone oferă autorităților de reglementare o înregistrare a stării barajului de decantare de-a lungul timpului.

 

Explorare minieră

Datele din drone pot produce ortofotografii de înaltă rezoluție și hărți DSM care susțin proiecte de explorare minieră în zone în care este dificil de navigat pe jos. Utilizarea dronelor costă doar o fracțiune din prețul sondajelor de aviație cu echipaj tradițional. Și în comparație cu echipamentele de supraveghere a solului, ar fi nevoie de o echipă de topografi săptămâni pentru a colecta aceeași cantitate de date pe care o dronă o poate colecta în câteva ore.

Programări online

HAI SĂ DISCUTĂM

Ai un proiect în care ai nevoie de serviciile unei drone profesionale? Fie că este vorba de un proiect urban sau rural, putem să te ajutăm să economisești resurse financiare și de timp la standarde ridicate.

Rezervă-ți 30 de minute
ro_RORomână
Hai să vorbim :)